Delikatesser från medelhavet i Allingsås – är det möjligt?

27 mars 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Upptäck Medelhavsdietens hemligheter genom att lära dig mer om det utsökta och varierande köket. Smakerna, aromerna och ingredienserna i Medelhavsländerna har stått sig genom tiderna och är fullkomligt sprängfyllda av smak, konsistens och fräschör. Detta sätt att äta har funnits i hundratals och till och med tusentals år, men vad många människor inte vet är att det inte bara handlar om att unna sig ohälsosamma rätter! Det finns massor av näringsrika men välsmakande alternativ att välja mellan. Låt oss utforska några fantastiska recept som du enkelt kan göra hemma för att få in en touch av denna livfulla kultur i ditt kök.

 

Från Italiens saftiga smaker till Spaniens läckra rätter – det finns så många alternativ från Medelhavet att välja mellan. Prova att göra en rejäl italiensk minestronesoppa med grönsaker och pasta för att få en klassisk komfortmåltid. Eller gör en spansk paella för en fyllig lunch som du kan njuta av tillsammans med vänner eller familj. Båda dessa rätter är hälsosamma och läckra tack vare kombinationen av grönsaker, spannmål, örter och kryddor.

Delikatesser Alingsås

Glöm inte Grekland

I Grekland hittar du några av de godaste recepten i regionen. Prova att göra en traditionell grekisk sallad med fetaost, tomater och gurkor som en lätt måltid eller ett mellanmål. Eller gör en klassisk moussakadet är en lagrad maträtt med potatis och köttfärs som toppas med en krämig béchamelsås.

 

Medelhavskusten är också hemvist för några av de godaste fisk- och skaldjursrätterna som finns. Gör en enkel fiskgryta med vitlök, tomater och vitt vin eller laga grillad bläckfisk för en enkel men välsmakande middag.

 

Catering är en form av matservice som innebär att man förbereder, levererar och presenterar måltider för olika evenemang. Det kan handla om allt från en enkel måltid som tillagas i hemmet till omfattande festmåltider som anordnas av professionella cateringföretag. I Allingsås finns Diversity Food som har specialiserat sig på delikatesser från medelhavet. Är det delikatesser Alingsås du är ute efter, är det företaget du ska söka dig till.

Fler nyheter