Tandimplantat – en långsiktig lösning för ett vackert leende

12 juni 2024 Lotta Alberius

editorial

Om du saknar en eller flera tänder kan tandimplantat vara den perfekta lösningen för att återställa ditt leende. Ett tandimplantat fungerar som en konstgjord tandrot som ersätter en förlorad tand och ger stöd till en krona, brygga eller protes. Genom att ersätta saknade tänder kan du återfå en naturlig och harmonisk tandrad, vilket inte bara förbättrar din estetik utan även din tuggförmåga och ditt tal. Läs vidare för att lära dig mer om tandimplantat och dess fördelar.

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat är en skruvformad titankonstruktion som placeras i käkbenet där den förlorade tanden tidigare satt. Efter att implantatet har integrerats med käkbenet och läkt fast i tandbenet, monteras en krona, brygga eller protes på implantatet för att återställa ditt leende. Tandimplantat kan användas för att ersätta en enskild tand, flera tänder eller till och med hela tandraden, vilket gör det till en mångsidig och effektiv lösning för tandersättning.

Fördelar med tandimplantat

Det finns många fördelar med att välja tandimplantat som lösning för tandersättning. En av de främsta fördelarna är att tandimplantat är en långsiktig och hållbar lösning som kan hålla livet ut om de sköts på rätt sätt. Jämfört med andra alternativ för tandersättning, som till exempel avtagbara proteser, är tandimplantat betydligt stabilare och ger en mer naturlig känsla vid tuggning och talar. Dessutom bevarar tandimplantatet käkbenet och förhindrar bensvinn, vilket är vanligt förekommande vid förlust av en eller flera tänder.Veneers

Behandlingsprocessen för tandimplantat

Behandlingsprocessen för tandimplantat består av flera steg och kan ta flera månader att slutföra. Först utförs en noggrann undersökning av din mun och käke för att bedöma om du är lämplig för tandimplantat. Därefter planeras och genomförs själva implantatoperationen där implantatet placeras i käkbenet. Efter operationen tar det några månader för implantatet att integreras med käkbenet och läka fast. När implantatet har läkt färdigt monteras kronan, bryggan eller protesen på implantatet för att återställa ditt leende till sin fulla glans. Sammanfattningsvis är tandimplantat, veneers, en effektiv och långsiktig lösning för att ersätta förlorade tänder och återställa ditt vackra leende. Genom att välja tandimplantat får du en stabil och naturlig tandersättning som förbättrar både din estetik och funktion i munnen. Kontakta din tandläkare för att få mer information om tandimplantat och se om det är rätt lösning för dig.

Välkommen till Swedish Dental i Stockholm

Letar du efter en pålitlig tandläkare i Stockholm? Välkommen till Swedish Dental! Vi erbjuder förstklassig tandvård med fokus på din komfort och välmående. Vårt team av erfarna tandläkare och tandhygienister arbetar tillsammans för att ge dig den bästa möjliga vården i en modern och avkopplande miljö.

Fler nyheter